Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin 22’inci Geleneksel Eğitim Sempozyumu,

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin 22’inci Geleneksel Eğitim Sempozyumu, ‘Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka’ başlığı altında Antalya’da başladı.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin

Sempozyumun açılışında konuşan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, özel okullara çağrıda bulunarak, pagan kültürü ile ilgili etkinliklere yer verilmemesini istedi. Güner, özetle şunları söyledi: “Çocuklarımızın etkiye çok açık oldukları bir dönemde, bir de sistematik olarak kendi elimizle kendi kimliğimizin dışında bir kültür emperyalizmine maruz tutulmamalarının önemini çok defa söyledik. Bununla ilgili yazılar da yazdık. Ama yazılar yetmiyor. Kendi okullarımızda çocuklarımızı kendi medeniyet çizgimizin dışına taşıma gibi bir zaafa düşersek o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında yapmış olduğu çok değerli bir işlevi gündeme almak, hatırlatmak gerekir.

44 OKULU KAPATMIŞTI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1924’te Türk kimliği ve ananeleriyle doğrudan tezat oluşturan, çocukları dış bağlantılarla adeta bir devşirme mekanizmasıyla sistemin dışına çeken, dış bağlantılı 44 okulu tek bir kararla kapatarak faaliyetine son verdi. Bakanlığımızın politikalarıyla ters düşen paydaşlarımız olursa, o zaman biz de devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu bu değerli faaliyeti aklımızda tutmak durumunda kalacağız, kalmalıyız zaten.

KÜLTÜREL YOZLAŞMA

Kulüp çalışmalarını, bilim, sanat, edebiyat, spor alanlarındaki etkinlikleri destekliyoruz. Tarih ve kültürel kimliğimizle alakası olmayan, pagan kültürüne kadar uzanan belli bayramları ya da etkinlikleri ise okulların içerisinde bir faaliyet olarak görmek istemiyoruz. Bu konudaki duruşumuz net. Sizlerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz.

DİN DERSİNDE MATEMATİK

Maalesef yapmış olduğumuz denetimlerde ya da bize ulaşan bilgilerde yer yer bizim çok değer verdiğimiz, tarihi ve kültürel olarak çok önemsediğimiz bir derste İngilizce işlendiğini, din kültürü dersinde matematik işlendiğini duyunca gereğini yapmamız gerekiyor. Bunu paydaşlar olarak da masaya yatırmalıyız.

1.5 MİLYON ÖĞRENCİ VAR

Özel okullardaki öğrenci sayısı bugün 1.5 milyonu aştı. Son 10 yılda özel okullarımızda 3 kat büyüyen bir öğrenci sayımız var, öğrenci sayısı yüzde 3’lerdeyken şu an yüzde 9 bandında, yüzde 10’lara gidiyor.”

ÖZELLERDEN ÜCRET TEPKİSİ: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, 33 bin depremzede öğrencinin özel okullara kaydedildiğini açıkladı. Öztürk, sempozyumun açılışında şunları söyledi:

“Resmi verilere ve istatistiklere dayanan araştırmalar, eğitim kurumlarının durumunun mali anlamda hiç de iç açıcı olmadığını gösteriyor. Sektör olarak tüm yatırım ve sermaye kendi öz varlıklarımız olup, yaptığımız her atılım ve her uygulamamız da denetime tabiidir. En küçük bir şikâyet muhakkik demektir, müfettiş demektir. Böylesine ve hiç de kolay olmayan sorumlulukların altında, ekonomik sıkıntılar içinde adeta yaşam mücadelesi veren sektörümüzün işi hiç de kolay değildir.

İçinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle, mevcut yönetmeliklerimizde yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulmakta olup, ücretlerin düzenlenmesi başta olmak üzere, ivedilikle, yeni bir yönetmelik yapılması zaruri olmuştur. Bu kapsamda yönetmelikle sınırlandırılmış olan, fakat ekonomik şartlar açısından ne yazık ki, gerçeklerle örtüşmeyen fiyat artış oranları ile ilgili, hukuksal yollarla, bir hak arayışı içinde olacağımızı da buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.”

 

Eğitim ve Okullardaki Haberleri ilk siz okuyun.

×