Van’da faaliyet gösteren ve vurgun iddialarıyla gündeme gelen Özel Düşünür Koleji’nde görev yapan öğretmenler ve okul çalışanları, Haziran ayından bu yana maaşların düzensiz yatırıldığını, son iki aydır ise hiçbir ödeme yapılmadığını belirterek basın açıklaması yaptı. Öğretmenler, sürecin hem çalışanları hem de velileri mağdur ettiğini ifade etti.
“Son İki Aydır Maaş Alamıyoruz”
Basın açıklamasını okuyan öğretmen Sibel Atilay, maaş sorununun Haziran ayında başladığını belirterek, “Haziran ayından bu yana maaşlarımız düzensiz yatırıldı. Son iki aydır ise hiçbir öğretmen ve çalışan maaş alamadı” bilgisini verdi.
Atilay, tüm olumsuzluklara rağmen dersleri bırakmadıklarını vurgulayarak, “Öğrencilerimizin eğitimden kopmaması için maaşlarımızı alamamış olmamıza rağmen derslerimizi sürdürdük” ifadelerini kullandı.
“Verilen Hiçbir Söz Tutulmadı”
Öğretmenlerden Nazlı Fırat ise sürecin başından itibaren ciddi bir hak gaspı yaşandığını söyledi. Fırat, “Maaşlarımız yatırılmadı ve bu konuda bize hiçbir açıklama yapılmadı. Yetkililere ulaşmaya çalıştığımızda karşımızda muhatap bulamadık” şeklinde açıkladı.
Özel okullarda sözleşme süreçlerinin de aksadığını belirten Fırat, öğretmenlerin çeşitli vaatlerle yeniden okula çağrıldığını ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini aktardı.
“Ödeme Tarihleri Verildi Ama Yine Ödenmedi”
Genel merkezle yapılan toplantılarda maaşlar için tarih verildiğini aktaran Fırat, “Ayın 11’inde, sonra 17’sinde ödeme yapılacağı söylendi. Çok iddialı cümleler kuruldu ama yine ödeme yapılmadı” diye konuştu.
“Bir Sabah Geldik, Kurum Satılmıştı”
Bir sonraki ay benzer mağduriyetin tekrar yaşandığını dile getiren Fırat, “WhatsApp gruplarından çıkarıldık, sistem erişimlerimiz kapatıldı. Ertesi sabah okula geldiğimizde kurumun satıldığını ve öğrencilerin başka kolejlere yönlendirildiğini öğrendik” sözlerini paylaştı.
En Az 100 Kişi Mağdur
Yaklaşık 70 öğretmen ve 30 okul çalışanının mağdur edildiğini belirten öğretmenler, basın açıklamasında yetkili kurumlara çağrıda bulunarak, yaşanan hak gasplarının giderilmesini ve mağduriyetlerin son bulmasını talep etti.

