Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mustafa Çınar TURANLI

LGS DE BAŞARILI OKULLAR VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

LGS DE BAŞARILI OKULLAR VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

İZVODER olarak bu yıl İzmir’in en başarılı okullarını kamuoyuyla paylaşmıştık. LGS sonuçları, okul başarı sıralamamızın yerinde olduğunu gösterdi. Velilerin okul değiştirmesi için özel bir neden yoksa, öğrencilerin mevcut okullarında hak ettikleri burslarla devam etmeleri en doğru yaklaşım olacaktır. Her okulun burs dinamikleri farklı olduğundan, burs oranlarının okullar arası kıyaslanması yanıltıcı olacaktır.

SEV Amerikan Koleji, başarılı okullar arasında yer aldı ve LGS sonuçlarına göre, üst gelir grubu velilerin birinci tercihi olacak gibi görünüyor. Kontenjanın hızla dolması bekleniyor.

BİLFEN, tüm kampüslerinde akademik başarı gösterdi ve öğrencileri yüksek başarı sergiledi. Maddi durumu uygun olan öğrencilerin çoğunlukla okudukları Bilfen liselerinde devam edeceği gözleniyor.

KENT KOLEJ’ i bu yıl LGS’de üstün bir başarı göstererek 44 öğrencisi üst yüzdelik dilimden burs kazanmıştır. Velilerin ekonomik zorluk yaşamayanları, çocuklarının liseyi Kent Koleji’nde okumayı tercih edecek gibi duruyor.

İlk üç kolej dışında, sayfamızda başarılarını paylaştığımız İzmir kolejleri de LGS’de büyük başarı sağladılar ve öğrencilerini koruyacakları tahmin ediliyor.

İZVODER’in araştırmasına göre, özel kolejde okuyup 0-5 yüzdelik dilime giren öğrenciler, devlet okulu ile kolej arasında eskisi gibi tercih zorluğu yaşamıyor. Yüksek burs kazananlar, mevcut okullarında devam ederek üniversite sınavında daha büyük başarılar hedefliyor. Önümüzdeki haftalar, LGS velileri için kayıt yoğunluğuyla geçecek gibi görünüyor.

Eğitim ve Okullardaki Haberleri ilk siz okuyun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

×